U bevindt zich hier: Startpagina » Bakfietsen » Bakfiets.nl

Bakfiets.nl

artikel in Uitweg : “Bakfiets, wakker worden!”


Bakfietsen, bestaan die nog? Jazeker, sommige ouders vinden ze zelfs ideaal om hun kinderen naar school te brengen. Uitweg vroeg aan twee gezinnen in Schoten waarom zij zo graag met hun bakfiets op stap gaan. Ra, ra waar hebben ze hem gekocht denk je ...

Cargotrike

Van de bakfietsen met traditioneel meesturende bak vonden we de Cargotrike het lekkerste fietsen. Dit komt vermoedelijk door de gebruikte stuurdemper. Om te voorkomen dat de bak gaat slingeren wordt meestal een demper tussen de bak en het frame geplaatst. Bij de Christiania Basic, de Filibak van 't Mannetje en de Bakfiets van de Fietsfabriek is dit een wrijvingsdemper. Bij de Cargotrike van Bakfiets.nl is dit een oliedemper. Deze werkt beter doordat de mate van demping afhankelijk is van de snelheid van de zijdelingse beweging. Verder is de Cargotrike een prima gebouwde bakfiets.
bron : Fietsersbond.nl

Cargobike

Deze tweewieler beviel ons erg goed. Fietsen gaat uitstekend, maar de rollerbrakes remmen niet geweldig. Erg fraai aan de fiets is de brede standaard. Deze zit onder de bak en zorgt ervoor dat de fiets stabiel blijft staan, zo stabiel dat kinderen gewoon in en uit de bak kunnen klimmen (mits de pootjes niet weg kunnen zakken in de grond). In- en uitklappen van de standaard gaat simpel door de fiets naar voren en achteren te rollen. Daarbij is de standaard zo gemaakt dat hij onmogelijk kan breken.
De Cargobike is in twee lengtes te verkrijgen. De Short (2,27 meter) is voorzien van één bankje; de Long (2,57 meter) heeft een extra bankje zodat er drie kinderen in de bak kunnen. Wat rijeigenschappen betreft is er niet veel verschil tussen de lange en korte versie. Maar met parkeren en stallen kan de extra 30 centimeter wel een probleem zijn.
bron : Fietsersbond.nl

Voor prijzen en meer informatie

Voor prijzen en meer informatie betreffende de Bakfiets.nl bakfietsen en accessoires kan u best hier een kijkje nemen.

Hier vindt u de nieuwe brochure van Bakfiets.nl [4.485 KB]

Meer info over bakfietsen ? Surf naar Bakfietsinfo
Meer info over bakfietsen ? Surf naar Bakfietsinfo Wij hebben ondertussen een aparte website gemaakt waar u alle info vindt over onze bakfietsen. Natuurlijk kan u bij ons in de winkel ook al deze modellen komen bekijken en eventueel een testrit maken.